donderdag 30 april 2020

ZOEK! - Saskia Halfmouw (Leopold)

Botjes, daar begint alles mee. Ze staan op het schutblad van Zoek!, het tweede grote tekstloze zoekboek van Saskia Halfmouw na Zaterdag. Maar ook de allereerste plaat draait om de botten die de twee 'hoofdpersoonhonden' samen willen opgraven in het park. En dan zijn die botten dus weg. Wie heeft ze gejat?
De honden pikken meteen een geurspoor op en achtervolgen de dader, de daders of de daderes een boek lang. Het is een heerlijke zoektocht die de kijker door Zoek! jaagt, maar de geweldige volle platen (óveral honden en óveral baasjes) nopen ook meteen tot terugbladeren, tot opnieuw beginnen. Dat kan makkelijk, want de twee honden uit het begin hóéven helemaal de hoofdpersonen niet te zijn. We kunnen ook de papegaai volgen. Of de krijttekeningen. Of het ballen verzamelende piratenjongetje.

Of... de vele lezers. Op elke plaat is wel iemand een hondenboek aan het lezen, heel geinig. Ook filmposters zijn verhondst, net als kunstwerken, tentoonstellingen, fotowanden. En ondertussen groeit de stoet zoekende honden steeds maar aan.
De 'oplossing' is een onverwachte, maar toch logische. En de plaat ná de oplossing is ook goed gevonden. Oftewel: Zoek! is een lekker herbekijkbaar zoekboek. Ik ben in het echte leven helaas behoorlijk allergisch voor hondenharen, maar aan het universum van dit Halfmouwboek zou ik toch graag een bezoek willen brengen. 

32 pagina's, leeftijd: 3+
Koop dit boek bij je lokale boekhandel, of bestel het hier.